Vikvägen 22

Den obebyggda tomten på Vikvägen 22, Saltsjöbaden, utbjudes till försäljning.


Sidan är under utveckling och uppdateras kontinuerligt.

(senaste uppdatering 12.10.2019)


Vikvägen 22

Tomten är högt belägen och innehar den dominerande positionen, mot vattnet, på denna höga klippas absoluta frontposition.  Den är med sin framskjutna position ensam om att ha en obeskuren, mycket vid vy över Baggensfjärden i norr, Fällström, Grand Hotel, Hotellviken och Älgö i söder.

Fastigheten har byggrätt och denna 1481 m² stora tomt utgör ett sällsynt tillfälle att få uppföra sitt eget drömhus på en eftertraktad tomt.

 

Den begränsade och självklara positionen för en villa på denna tomt gör det tyvärr ofrånkomligt att utsikten kraftigt beskärs för närmaste granne/grannar. Se det exempel nedan där en byggnad har ritats in i ett foto taget från granntomten.

 

Denna exempelbyggnad har dragen av en byggnad som tillsammans med ett garage och trappor från gatan till bostadshuset, på egen tomt, tidigare beviljats bygglov. Bygglovet utnyttjades inte då samma personer kom att äga denna tomt och den bebyggda grannfastigheten Vikvägen 20. De valde att tills vidare behålla denna tomt obebyggd för att ha bättre utsikt från grannfastigheten, där de bodde.

 

Ett alternativt användningssätt för tomten är att fortsätta att tills vidare ha den obebyggd, som ett komplement till den bebyggda grannfastigheten, som nu är till salu genom auktion. Om samma köpare förvärvar båda fastigheterna kan det vara för att tills vidare njuta utsikten från den redan bebyggda fastigheten, på samma sätt som tidigare skett.

 

Tomten på Vikvägen 22 ligger på detaljplanerat område. Därmed har den byggrätt och  är berättigad till bygglov, vilket också medgavs då de båda fastigheten hade skilda ägare. Bygglovet utnyttjades därefter inte därför att tomtens ägare erbjöds att förvärvade även den bebyggda fastigheten Vikvägen 20, till ett attraktivt pris, p.g.a. att en byggnad på tomten kraftigt skulle beskära utsikten. Man föredrog sedan att tills vidare hålla tomten obebyggd för att slippa ha ett bostadshus nära tomtgränsen i utsiktens riktning och att därmed behålla den attraktiva utsikten från den bebyggda fastigheten.


Besök oss gärna på:


Hemnet

Booli

Blocket